Aviator_1979

Prepard 4.1.7 has a negative impact on my pc

Recommended Posts

Aviator_1979

prepard4.1 has a negative impact on my pc, the blurries i have is really bad. 

where 4.0 has crystal sharp textures my sim suffers from heavy blurries with medium settings.

do u think updating to latest nvidia driver will solve this?

 

ps fps locked at 30 insim i7 4790k 4.8 ghz gigabyte titan gpu

Edited by Aviator_1979
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chris Bell

try flushing your cache maybe?

how did you run your update full or just client?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aviator_1979

hy Chris i updated the client and the content.

i already deleted sceneryindexes, shaders etc.. if i update scenery i have to do full reinstall of orbx

what u think, maybe its orbx ?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aviator_1979

i have to add its only in europe regions

usa canada etc all ok maybe i will disable ur regional lights from NE because together with black marble plus all the regional lights plus orbx plus heavy airliners plus payware airports is maybe too much (strange i did not had it in prepar3d4.0)

Edited by Aviator_1979
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chris Bell

it is probably orbx,

you can uninstall all v4 (save your scenery and terrain prepar3d cfg) from the control panel,

orbx items will remain in place; reinstall to the same dir you had v4 installed prior, run ftx central one time (it will reinstall orbx items needed),

after you exit reinstall BM plus packs, after setups complete, restore your cfg's

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chris Bell

don't forget to uninstall BM before you uninstall v4!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aviator_1979

thanks for the tip but i will wait before doing that :-) its only europe so maybe new libraries and driver will fix it also 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
theskyisthelimit99
31 minutes ago, Chris Bell said:

it is probably orbx,

you can uninstall all v4 (save your scenery and terrain prepar3d cfg) from the control panel,

orbx items will remain in place; reinstall to the same dir you had v4 installed prior, run ftx central one time (it will reinstall orbx items needed),

after you exit reinstall BM plus packs, after setups complete, restore your cfg's

 

 

I went through this.. lost FTX global after doing the uninstall then all the updates.. i ended up reinstalling FTX Global.. however.. i read that if you just re-run the migration option in FTX central it would likely have fixed this without reinstalling anything.  Opening FTX central wasnt enough.  

 

Edited by theskyisthelimit99
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aviator_1979

yes thats why im not doing that , too many important files hanging around here in the sim structure.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chris Bell

v4 uninstaller doesn't remove all files arbitrarily; it will precisely remove its own files only!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
theskyisthelimit99

Yes but ftxg textures get replaced with LM ones when you run the new installers (unless you only do client)  that's why the need to run force migration in ftx central or ftxg again  (possibly repushing things like rex textures too)  not a big deal for the most part

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aviator_1979

Is it normal without affinitymask temperatures in the 90's degrees, have to say no blurries without affinitymask but temperatures high for i7 4790k? 95 on 100 full load?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aviator_1979

mm negative still blurry especially at night and in heavy clouds still blurries prepar3d v4.1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chris Bell

if the update has a negative effect try a clean install maybe?

or possibly pull back some settings, not much we can do there atm! :(

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aviator_1979

i fixed it with adding fiber frame time fraction in the cfg i raised it to 0.45 and no more blurries. solved for me thx Chris

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aviator_1979

nice flying in the night i must say in p3d4.1, first minute ok then after few minutes i get this, its always this way tried everything, look second picture.

 

2017-12-21_8-37-56-828.jpg

2017-12-21_9-0-51-871.jpg

Edited by Aviator_1979

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aviator_1979

i pause for ten minutes then it comes back normal (medium to low settings in p3d)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chris Bell

are you overclocked there, something looks like its lagging!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aviator_1979

hy yes overclocked 4.6ghz but in p3d 4.0 i dont had this, what could it be Chrisµ

 

in daytime i have not this problem only at night

Edited by Aviator_1979

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chris Bell

could very well be!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aviator_1979

it was DL all the time, i turned it off no more blurries and no more 100% cpu usage at night.

after 6 months i finally solved it 1 box unticking

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chris Bell

oh man what a relieve! :$

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now